måndag 25 december 2017

26 december, tisdag

Kl är nu 10.20. Jag har som vanligt varit igång sedan 06. Senaste dagarna har det blivit yoga istället för gymmet. Fantastiskt att väcka kropp och sinne till fågelkvitter och havets brus. Solhälsningarna kommer till användning for real eftersom solen verkligen går upp så att jag ser det😁 Hemma är det ju liksom bara mörker så här års.


Dagarna har varit otroligt varma. Dagen innan julafton var vi till Rayong en sväng för att fixa julklapp till varandra. 200 baht fick det kosta. Snurrade inne på Tesco och som vanligt så blir alla helt sopslut och barnen hatar varandra. Urban lovade att det kommer bli ett bestämt nej! om frågan ställs igen om att åka till Rayong.

Nåväl, julafton kom och barnen var lite smånere eftersom det inte kändes som julafton. Det var runt 30 ute hela dagen. Julklappar byttes. Jag fick örhängen av Engla, Engla fick t-shirt och ansiktsmask av Isak, Isak fick pennor och en doftgran av Urban, Urban fick en t-shirt av Jouline, Jouline fuck en fluffig nalle av Linnea, Linnea fick en mascara och ritblock av mig. 

Vi åkte tsm med Gerd o Rune till sk djungelrestaurangen vid 17. Verkligen ett trevligt ställe med mkt att titta på och servicen är på topp. 


Linnea blev firad i förväg på sin kommande 9 årsdag. Glass, frukt och sång samt pengar från Gerd och Rune!


Vi var kvar på restaurangen till 20.00och sen bkev det en kort vila på hotellet sen vidare till Ranpans strandrestaurang där det ryktades vara utsålt. Ett avdankat, hslvtrött och folktomt ställe mötte oss med en kvinnlig soloartist på scenen som sjöng thaisånger. Urban, the intruder, lyckades få med sig Mark och Linnea upp på scenen för karaoke och ganska snabbt övergick lite trevande falsksång till ordentligt av det samma. Urban lämnade scenen och Nark i h Linnea med co fortsatte det hela. Vi lämnade stället med ” guldbruna ögon” sjungandes i ryggen.


Igår var en trött dag. Trötta av för mkt sol dagen innan. Vi åkte in till Ban Phe på em och gick flera timmar på marknad. Måndagar och torsdagar är det marknad fr kl 15.00. Massor av kläder, smink, kopior, mat etc.


Det bkev en del shoppande för tjejerna framförallt som köpte smink och väskor mm. Själv var jag mest intresserad av maten men det är omöjligt att stosa omkring med 6 personers olika viljor och behov. Vi åt iaf jättegoda majskolvar! 

Jag hittade en hel del på sk ÖoB innan marknaden. Köpte doftoljor, rökelser och ngn form av kudde som jag tänker yoga lr meditation kring.

På kvällen gick vi med Gerd o Rune till Jeed för att äta middag. Blev rejält fiasko med nästan 2 timmars väntetid och dessutom kom fel mat in och personalen förstod inte engelska. Engla kokade över och uttalade en och annan svada över att engelskakurs borde vara krav när man jobbar på turistort. Efter en hel del trassel fick Engla med sig sin mat som take away och väl hemma så var det ändå fel. Det saknades cashewnötter till rätten ” kyckling med cashewnötter”. Engla åt en kall majskolv från marknaden till middag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar