fredag 5 januari 2018

5 januari

Snorkling idag. Blev en tur till sk köttbulleön, Kho Thalu. Åkte tsm m en familj fr Gbg, Ola, Claudia, Laura, Felicia o bebis Malcom. Fiskarna var lika magiskt vackra som vanligt, ryssarna lika dryga som vanligt och vädret fantastiskt- som vanligt. Ryssar. Vad är det med dem? Vi åker till en ö dit många turister hamnar. Stranden är inte jättestor. Alla andra har vett att visa respekt för sina medmänniskor på stranden. Man förstår liksom att det inte är okej att sätta sig mitt i där ett sällskap sitter och inte heller stjäl man andras solstolar, kliver på andras saker osv. Men ryssarna... de kan konsten att inte ingå i det normala sociala spelet. De dundrar in, karlarna brölandes o lite onyktra, fulla med tatueringar som man brukar se på tv från fängelsemiljöer. Kvinnorna har fulla sig med smink, halvporriga bikinies, läppar och bröst är överfyllda av implantat. Kvinnorna ska också fotograferas av sina män när de ligger i vattnet och försöker se ut som damer från dåtidens tidningar med nakenbilder. De tränger sig fram, sätter sig var som helst, helt omedvetna om att de precis inkräktar mitt i en familjs strandplats. De går under banderollen ”här är vi, nyrika ryssar, vi gör vad vi vill, ni andra finns inte!”

Igår kväll var vi till Bee Happy på kvällen då deras dotter Minna fyllde år. Speciellt inbjudna av Happ,  vi och en till familj från Sverige. Minna var jätteglad för sin present och vi blev bjudna på maten! 

Bilden är från en annan dag men det är iaf Minna i mitt knä.

Hos Bee Happy jobbar en ung kille som tycks ha blivit förtjust i Engla. Han har många ärenden till vårt bord och blicken på Engla. 

Naglarna vi gjorde i Ban Phe höll inte så bra. Mina håller ff men Engla har tappat en och en ör lös. Linnea har också tappat en och Jouline har brutit en halv. Får se om vi ska orka oss in och klaga. De har verkligen bara lossnat av skitsaker. Ingen vild lek som man kan tänka sig.

Jag har varit lite småkrasslig några dagar. Känt mig väldigt trött och slut, mått illa av och an, huvudvärk. Magen var helt kaputt en kväll. Har ff problem med molande huvudvärk. Förmodligen är det värmen som tagit mig.

Påstås att det ev blir sämre väder imorgon. Kanske gör vi en sväng till Rayong.

Vi var in till Ban Phe i förrgår. Som vanligt blir man snudd på galen av värmen och fiskstank. Shoppade lite souvenirer och handlade på Macro, frukost och lite lunchalternativ. Vi pt pizza som var helt okej! Gott med ngt annat än thaimat:) Alla saknar svenskt godis i den mening med lösgodis och stora chokladkakor. Har är det väldigt sparsamt m godis. Köper man en påse så är den i regel väldigt liten och de 5 bitar som påsen rymmer är inplastade var för sig.

Socker finns det annars i allt känns det som. Naturell yoghurt är sötad. Te hår knappt att köpa. Thailändskt te är i regel en påse med pulver som givetvis också innehåller socker. Importerat Lipton är betydligt dyrare. Hittade lösviktste i en av alla snöckbutiker. Förhoppningsvis utan socker. Får smaka hemma. Har ingen tesil... Frukmoppen som säljer frukt säljer knallfärgade runda frukter som kallad wawa. Visade sig att det är Guava som är inlagda i färgad sockerlag. Till mango (den torrare sorten) bifogas en påse med färgat socker. Med tanke på diabetes så går det ändå bra. Jouline har legat bra mest hela tiden. En och annan topp. Linnea var väldigt svajig första tiden och mer åt det höga hållet. Nu har det blivit bättre och vi har hittat rätt doser. Inget stämmer om man utgår från pumpen hemma och spruta här i värmen. Linnea behöver mkt mer insulin.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar