måndag 1 januari 2018

Nyårsdagen

Idag, måndag, har vi solat, legat och latat oss vid poolen och badat i havet. Jag har lyssnat på ljudbok, började lyssna på ” glöm mig” av Alex Schulman. Fastnade direkt och låg och stekte mig i gassande sol, kapitel efter kapitel. 

Igår var det ju Nyårsafton och vi var i vanlig ordning hos Pol som nu heter Pohn av ngn anledning. Nyårsbuffe på stranden, fireshow, lite för hög volym på musiken och Pol skriker lite för högt i micken i vanlig ordning. ”welcome, My  food, very good, oahahaha, big fire show to night...”

Trevligt som alltid. Linnea vägrade kissa på den äckliga toan så det blev lite sjå runt det men slutligen löste det sig. I mörkret lite längre bort.

Jouline och Linnea vann öl på lotteriet och till synes var det Isak som fick alla...? (Skämt).


Vi var i säng runt 01, jag med enbart juice och cola innanför kostymen.


Innan vi firade in nyåret var vi på upptäcksfärd med moppebilen och åkte till ett tempel. 


Pratade med en munk där och barnen fick slå på en enorm gonggong. Snacka om vibrationer! 


Vaknade ganska tidigt i vanlig ordning, lite senare dock. Upp och yogade på balkongen. Ganska snart vaknade övriga i familjen.

Förutom lathet vid poolen har vi varit ute och åkt med moppebilen som hyrdes i fredags. Blev lite nya vyer idag igen. Hamnade till och med i ngt skumt område uppe i skogen där det plötsligt dök upp en ilsken skällande hund med sällskap. Jävlar vad rädda vi blev! Isak vred gasen flera varv runt och piskade skiten ur moppebilen som där och då maxade i 20 km/h kändes det som. Jag sa vara ”kör, kör, kör!” och såg för mitt inre hur thailändska hillbillies skulle dyka upp med påkar när som helst. Urban, som sitter påhoppen bakom Isak, hade planerat för motattack om hunden skulle anfalla. 

Med darrande knän och hög puls försvann vi vidare längs vägen. Vi hade tur som kom ut på rätt väg hem utan att behöva vända och ta monsterhunden igen! 

I fredags var alla vi tjejer till Ban Phe och fixade naglarna på salong. 6 timmar tog det totalt. Ensam tjej som jobbade där. Hon ringde in en kompis som kom in och gjorde Joulines naglar dock. Inte var det särskilt billigt heller. Med motivlack och annat landade kalaset på 6000 b! Nåväl. Det är i alla fall gjort och alla är nöjda. Den här ggn har vi inte shoppat lika mkt som tidigare. Man har väl lärt sig vad som är värt att köpa sas. Det är också sämre valutakurs vilket märks.


Många sköna dagar med sol och bad. Upptäcksfärd med moppebilen till Coca-Cola Beach, Mae Phim etc. Urban och Isak blev stoppade av polisen i Ban Phe i fredags och fick böter på 400 baht eftersom det krävs internationellt körkort. Vem har koll på det? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar